Foredragsholdere

  • Laila Andersen Nøsen

    Laila Andersen Nøsen

    Laila Andersen Nøsen er Vernepleier og Spesialist i sexologisk rådgivning (NACS)


  • Cathrine Pande Wølner

    Cathrine Pande Wølner er vernepleier og seksualveileder ved Sykehuset i Vestfold. Har tidligere jobbet i boligtjeneste for voksne i kommunen. Jobbet i Habilitering for voksne siden 2005. Har videreutdanning i sexologi og funksjonshemming, samt voldsrisikovurdering.

    Hun er også en del av styret til NFSS.

  • Hedda Sivertsen Lervold

    Hedda Sivertsen Lervold er spesialvernepleier og seksualveileder i Sykehuset Innlandet, Lillehammer. Hun har tidligere jobbet i kommunal enhet innenfor miljøarbeidertjenesten med barn, unge og voksne. Samt videreutdanning i sexologi og funksjonshemming.

    Hun er også en del av styret til NFSS

  • Gro Nina Helberg

    Gro Nina Helberg

    Gro Nina Helberg jobber som rådgiver i Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Trøndelag nord (USHT). Har der bl.a ansvar for området Kompetanseheving i tjenesten til personer med utviklingshemming.

     Hun er utdannet sykepleier med flere videreutdanninger, blant annet Seksuell Helse og utviklingshemming.

     2022-2023 ledet hun et stort læringsnettverk i Seksualvennlig miljø for mennesker med utviklingshemming for kommunene i Trøndelag.

    I forkant av læringsnettverket var hun med på å utvikle et verktøy for kartlegging av kompetanse, og evaluering av systematisk forbedringsarbeid hos tjenesteytere på området seksualvennlig miljø.

  • Stine Marlen Henriksen

    Stine Marlen Henriksen

    Stine Marlen Henriksen er førsteamanuensis i vernepleie, og jobber som forsker og faglærer ved Nord universitet.

     Hun er utdannet vernepleier og sosialantropolog. I 2022 fullførte hun en doktorgrad i sosiologi. Doktorgradsavhandlingen, «Forståelse, makt og materialitet», utforsker hvordan ansattes forståelse av personer med utviklingshemming og fysiske omgivelser påvirker utøvelse av makt og tvang.

     De siste to årene har hun ledet et forskningsprosjekt om seksualvennlig miljø i tjenestene til personer med utviklingshemming, i samarbeid med Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Trøndelag nord (USHT) og Stiftelsen Dam. Prosjektet utforsker ansattes holdninger til seksualitet og utviklingshemming, samt hva som fremmer og hemmer tilretteleggingen av seksualvennligmiljø i tjenestene.

  • Audrey Charlotte Høibråten

    Audrey Charlotte Høibråten

    Audrey Charlotte Høibråten er Samfunnsviter/helse- og samfunnspsykolog med en mastergrad i helse-, utvikling- og samfunnspsykologi, og fordypning innen seksuell helse og forebyggende arbeid. Hun er tiltaksleder for Rosa kompetanse helse og sosial. Rosa kompetanse er organisert som en fagavdeling i FRI og er finansiert av Helsedirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet og Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging.

  • Irene Kjærnstad

    Irene Kjærnstad

    Irene Kjærnstad er spesialvernepleier ved Habiliteringstjenesten i Sykehuset Innlandet, Sanderud. Hun har videreutdanning i Relasjonskompetanse og anvendt atferdsanalyse, Helserett, Veiledning i praksis, samt Sexologi og funksjonshemming. Foreleser har sin bakgrunn fra arbeid med barn, ungdom og voksne i tilrettelagte tjenester i kommunen.

  • Christina Sørensen

    Christina Sørensen

    Christina Sørensen, er fagspesialist i Nordland politidistrikt. Har siden 2011 tatt tilrettelagte/sekvensielle avhør av barn og sårbare voksne, og jobber med det på fulltid. Jeg brenner for at de som kan være utsatt blir sett, hørt og forstått.

  • Britt Karin Bakkefjell

    Britt Karin Bakkefjell

    Britt Karin Bakkefjell er utdannet førskolelærer med spesialpedagog fra 1996, med Master fra 2013. Hun har jobbet som leder ved Nordlandsykehuset, Habiliteringsteamet for voksen i Bodø siden 2017.

    Har også jobbet i  barnehabilitering fra 2002-2016

    Hun har arbeidet med alternativ kommunikasjon og seksualitet både i barn – og voksenhabilitering. I tillegg er hun med i arbeidsgruppen som utvikler veileder for ASK i tilrettelagte avhør i samarbeid med Kripos.

    Har vært medredaktør for boken Utviklingshemming og seksuelle overgrep.

  • Kjellaug Tonheim Tønnesen

    Kjellaug Tonheim Tønnesen er utdannet lærer og har lang erfaring med å holde foredrag for foreldre, barn og lærere om nettvett, og gi råd om barn, unge og mediebruk

    Hun er faglig leder i stiftelsen Barnevakten med ansvar for forskning på barn og medier.

    Hun har vært med å skrive fagboken: Barn og unges digitale dømmekraft - verdiløft i barnehage og skole

  • Olaug Nilssen

    Olaug Nilssen

    Olaug Nilssen fekk sitt store gjennombrot med boka: Få meg på, for faen i 2005. Boka braut tabu knytte til ungdom og seksualitet og blei definerande for ein heil generasjon. Sidan den gong har ho skrive bøker i mange sjangrar og markert seg som ei uvanleg og viktig stemme i norsk litteratur. I romanen Tung tids tale, som ho fekk Brageprisen for, fortel ho med ei uvanleg openheit om det å vere mor til eit sterkt funksjonshemma barn.

    2023 kom boka Uønska Åtferd, som handler om en familie med en sønn med alvorlig psykisk utviklingshemming. Da han kommer i puberteten utsetter han søsteren for uønska seksuelle tilnærminger.

  • Tine Waller

    Tine Waller

    Tine Waller er utdannet vernepleier med videreutdanning i Seksualitet og funksjonshemming og Seksualitet og seksualitetsundervisning. Jobbet i Helse Fonna HF, seksjon habilitering for voksne (HAVO) 2009-2024, og jobber nå i Lærevansker og utviklingsforstyrrelsespoliklinikken (LUP) avd Psykisk helse og rus i Helse Fonna. Har tidligere jobbet i bolig og miljøarbeidertjeneste i kommunal enhet. 

  • Marius Bakken

    Marius Bakken

    Marius Bakken er vernepleier og seksualveileder. Han jobber ved Habiliteringstjenesten ved Sykehuset Innlandet, Sanderud. Han har også master i læring i komplekse systemer og videreutdanning i sexologi og funksjonshemming og seksuell helse i barnehage og skole.

  • Heidi Eriksen Losnedal

    Heidi Eriksen Losnedal

    Heidi Eriksen Losnedal, seniorrådgiver ved Statens barnehus i Vest politidistrikt og doktorgradsstudent ved The Tavistock Institute, London

    Heidi vil dele erfaringer fra sitt doktorgradsarbeid med utgangspunkt fenomenforståelse og i foreldre og profesjonelles subjektive opplevelse for å gi innblikk i barnet og familiens situasjon etter avdekking av problematisk og/eller skadelig seksuell atferd. Gjennom studien kommer det frem at familiene ofte opplever relasjonelle vansker internt i familien og til sine omgivelser i kjølvann av avdekking. Det er viktig at vi fagpersoner har kunnskap om temaet for å være best mulig i stand til å støtte familier som står i denne situasjonen. De trenger å bli møtt av kloke og varme fagpersoner!

  • Helene Rosvoll

    Helene Rosvoll

    Helene Rosvoll er vernepleier med master i psykisk helsearbeid. Har tidligere jobbet i psykisk helsevern og har lang erfaring fra Habiliteringsavdeling for voksne i Helse Bergen som hun nå jobber i. Holder kurs for unge voksne med lett utviklingshemming, der en gjennom møte med andre i lignende situasjon får dele erfaringer og får informasjon om hvordan mestre voksenlivet. 

  • Anita Skoglund Birkeland

    Anita Skoglund Birkeland

    Anita Skoglund Birkeland - vernepleier med videreutdanning i spesialpedagogikk og master i Habilitering og miljøarbeid. Lang erfaring fra kommunal sektor og jobber nå som fagkonsulent i Habiliteringsavdeling for voksne i spesialisthelsetjenesten i Helse Bergen. Har siden 2020 holdt kurs for pårørende til unge voksne med lett utviklingshemming i overgangen til selvstendig voksenliv. 

  • Morten Marius Skau

    Morten Marius Skau

    Morten Marius Skau er bedre kjent som Mort1rulle på sosiale medier, har de siste årene bygd seg opp et navn ved å poste humoristiske videoer på internett og snakke åpent om sex og funksjonsnedsettelser.

    For dette har han vunnet både Skamløsprisen 2023 og Vixen award for årets forbilde 2022. For tiden reiser han også rundt med foredraget sitt

     «Morten snakker om sex» og sprer latter og informasjon!