Foredragsholdere

  • Louise Egelund Jensen

    Louise Egelund Jensen er forfatter av 4 bøker. Erfaren fordragsholder gjennom 21 år.

    – Jeg ble som 17 årig diagnosticeret med Asperger’s Syndrom, efter lang tids spisevægring og mange års depressioner og andre vanskeligheder. Diagnosen for mig, var en kæmpe lettelse og svaret på alle de spørgsmål jeg havde haft hele mit liv. Som 20-åring får jeg plads på bofællesskabet Asgaard, et midlertidigt opholdssted for voksne med Asperger’s Syndrom, hvor de kan komme og lære hvad de har brug for inden de flytter i egen bolig. Jeg boede på Asgaard i 2½ år, inden jeg flyttede i egen lejlighed i Fredericia. Det var på Asgaard at jeg første gang nævnte ønsket om at komme til at holde foredrag for andre i samme situation, og det var personalet på Asgaard der gjorde det muligt for mig at realisere dette ønske. I hverdagen arbejder jeg som medhjælper nogle få timer om ugen hos Favna Erritsø Dyreklinik, og jeg er hundelufter for 2 hunde, ud over min egen.

    – Louise E

  • Pia Lindberg Fenger

    Pia Lindberg Fenger er Pædagogisk konsulent med speciale inden for autisme. Hun har siden 1996 arbejdet inden for handicapområdet i Danmark, hun har valgt at specialisere seg i autisme. Hun har erfaringer med både barn og voksne på hele spektret.

    – Hertil har jeg også tilegnet mig kompetencer inden for diverse tillægsdiagnoser. Det kan eksempelvis være Udviklingshæmning, angst, depression, OCD, stress og søvnforstyrrelse.
Jeg arbejder ud fra Neuropædagogisk tilgang og Low Arousal tilgangen, og bruger TEACCH principperne til strukturering og støtte i hverdagen.

  • Tone Bjørnson Aanderaa

    Tone Bjørnson Aanderaa er utdannet helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning, foredragsholder og forfatter.

    Hun jobber i dag på Helsestasjon for kjønn og seksualitet i Oslo kommune.

    Hun har lang erfaring fra arbeid med ungdom både frivillig og som ansatt i Frogner bydel, Oslo kommune. Der jobbet hun på flere videregående skoler og helsestasjon for ungdom.

  • Hedda Sivertsen Lervold

    Hedda Sivertsen Lervold er spesialvernepleier og seksualveileder i Sykehuset Innlandet, Lillehammer. Hun har tidligere jobbet i kommunal enhet innenfor miljøarbeidertjenesten med barn, unge og voksne. Samt videreutdanning i sexologi og funksjonshemming.

  • Cathrine Pande Wølner

    Cathrine Pande Wølner er vernepleier og seksualveileder ved Sykehuset i Vestfold. Har tidligere jobbet i boligtjeneste for voksne i kommunen. Jobbet i Habilitering for voksne siden 2005. Har videreutdanning i sexologi og funksjonshemming, samt voldsrisikovurdering.

  • Eva Lill Fossli Vassend

    Eva Lill Fossli Vassend er utdannet barnevernspedagog med Master i psykososialt arbeid - selvmord, rus, vold og traumer fra Universitetet i Oslo. Hun er førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge hvor hun forsker på overgangen til voksenlivet for unge som lever med intellektuelle funksjonsnedsettelser og barn og unge i sårbare situasjoner.

    Førsteamanuensis, Institutt for helse-, sosial- og velferdsfag, Universitetet i Sørøst-Norge.

  • Jennifer Allotey

    Jennifer Allotey is a Social Worker and qualified with an MSc Forensic Psychologist in 2016. She has worked with children, adolescents and adults that have displayed harmful sexual behaviour for over twenty years in a variety of clinical settings within both custody and the community. Jennifer is co-author of the AIM & NSPCC Technology Assisted Harmful Sexual Behaviour Practice Guidance and delivers training nationally and internationally for the AIM Project. Jennifer is currently completing her doctoral thesis exploring trauma and harmful sexual behaviour. 

  • Eva Mørch

    Eva Mørch er psykologspesialist, leder for Ressursenheten V27 og innleid til Helsedirektoratet ifbm lavterskeltilbud. Hun foreleser og underviser om utredning og behandling av PSA/SSA, opptatt av hvordan vi møter barna, ungdommene og deres familier når disse vanskelige hendelsene har skjedd, og hvordan vi best kan hjelpe alle involverte videre.

  • Kjersti Helgeland

    Kjersti Helgeland er initiativtager til Nytfestivalen og konsulent for prosjektet Seksualomsorg i kriminalomsorgen. Hun holder foredrag og workshops og turnerer med foredrag om seksualitet for DKS i flere fylker. Hun har bachelor i realfag, PPU, master i strategisk ledelse og Seksuell helse og seksualitetsundervisning ved OsloMet. Erfaren foredragsholder, møteleder og arrangør.

  • Hanne Kro Sørborg

    Hanne Kro Sørborg er sosionom med videreutdanning i sexologi.

    Hun har privat praksis som sexologisk rådgiver (NACS) og har jobbet med seksuell helse siden 2013. Hun var prosjektleder for Sex og Sånn, et treårig prosjekt for å fremme seksuell helse for barn og unge i Songdal kommune. Erfaring med rådgivningssamtaler, gruppetilbud, seksualitetsundervisning, kurs, veiledning og koordinering av samarbeid mellom SRHR-aktører på Sørlandet.

  • Henrik Skaug Sætra

    Henrik Skaug Sætra jobber med filosofiske og etiske problemstillinger knyttet til teknologi. Han fokuserer spesielt på kunstig intelligens og roboter, og mye av hans forsking omhandler koblingene mellom teknologi og de tre dimensjonene av bærekraftig utvikling. Dette omhandler klima- og miljøspørsmål, sosiale og økonomiske temaer.  Hans artikkel Loving robots changing love: Towards a practical deficiency-love ble hedret med pris for beste paper på den internasjonale konferansen Love and Sex with Robots.

  • Hege Tellefsen

    Hege Tellefsen er vernepleier/sexologisk rådgiver. Med videreutdanning i sexologi (UiA), Seksuell helse som ressurs gjennom helse livsløpet, Seksuell helse og utviklingshemming og Seksuelle overgrep, forebygging, avdekking og oppfølging (OsloMet). Jobbet på Seksjon for voksenhabilitering, SSHF siden 2017.

  • Siri Ane Stramrud

    Siri Ane Stramrud er sykepleier med videreutdanning i psykisk helsearbeid og veiledningspedagogikk.

    Erfaring fra arbeid i akuttpsykiatri og kommunalt bofelleskap.

    Jobber ved Seksjon for Voksenhabilitering ved SSHF.

  • Erkki Rustad

    Erkki Rustad er spesialvernepleier ved Avdeling for habilitering,

    Sykehuset Innlandet. Han har videreutdanning i Relasjonskompetanse og anvendt atferdsanalyse, samt Sexologi og funksjonshemming. Foreleser har sin bakgrunn fra arbeid med barn, ungdom og voksne i tilrettelagte tjenester i kommunen.

  • Malin Lillenes Tvedt

    Malin Lillenes Tvedt er utdannet vernepleier med videreutdanning innen Psykisk helsearbeid og arbeider i Helse Fonna HF, seksjon habilitering for voksne (HAVO).

    Sitter i prosjektledelsen for et nasjonalt kompetanseutviklingsprosjekt innen problematisk og skadelig seksuell atferd i habiliteringstjenesten for barn og unge.

    Har tidligere jobbet i bolig og miljøarbeidertjeneste i kommunal enhet.

  • Maria Ommedal Ohrstrand

    Maria Ommedal Ohrstrand jobber som helsesykepleier i skolehelsetjenesten i Sarpsborg kommune.

  • Torunn Helene Gammelsrud Finpå

    Torunn Helene Gammelsrud Finpå jobber som spesialsykepleier ved seksjon barne- og ungdomshabilitering, Sykehuset Østfold. Hun er utdannet helsesykepleier, har master i klinisk forskning og fagutvikling, og videreutdanning i sexologi og funksjonshemming. Hun har erfaring fra arbeid på sengepost, kommunehelsetjeneste, og fra helsestasjon og skolehelsetjeneste.